avatar
Az írásbeli vizsga két részből áll

DLE 58 22nd Jan, 2021

Loading Please wait...
To share this paste please copy this url and send to your friends
RAW Paste Data

Hozzászólások

Azonosítás szükséges

You must log in to post a comment.

Belépés
 • DLE Avatar
  DLE - 1 hónapja
  Az írásbeli vizsga két részből áll: előbb 45 perces magyar nyelv és irodalom, majd egy szünet után 45 perces matematika feladatsor vár a diákokra. A vizsgákat – a járványhelyzetre való tekintettel – a korábbiaknál lényegesen több, 535 helyszínen szerveztük meg, ezzel is csökkentve a járványügyi kockázatokat. Az idei felvételire mintegy 75 ezer tanuló jelentkezett.


 • DLE Avatar
  DLE - 1 hónapja
  Az alkalmazandó egészségvédelmi óvintézkedéseket tartalmazó ajánlás szintén egy hónapja megtekinthető az Oktatási Hivatal honlapján. Ennek értelmében az intézményekbe kizárólag testhőmérséklet-mérést követően, maszkban lehet belépni, a vizsga során egy teremben legfeljebb 10 tanuló lehet. Védőmaszk viselése a felügyelő tanárok számára kötelező, a vizsgázók számára a tanteremben ajánlott. Minden vizsgahelyszínen biztosítják a szervezők a megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő szert, emellett a tankerületek védőkesztyűt is biztosítanak a vizsgadolgozatok kezelésében és javításában résztvevő pedagógusoknak. Az eljárásban való részvétel egyébként nem kötelező, a középiskolák mintegy felében nem szükséges a központi felvételi írásbeli, ezek az intézmények saját felvételi eljárásukat követik. Az iskolák jelentős részében ugyanakkor a túljelentkezés miatt indokolt a f


 • DLE Avatar
  DLE - 1 hónapja
  Mivel évről évre visszatérő kérdés, hogy az írásbeli felvételi túl könnyű vagy túl nehéz volt-e, felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vizsga célja a tanulói teljesítmény objektív mérése, ezért az egységes írásbeli feladatsor eltérő nehézségű feladatokat tartalmaz, éppen ettől alkalmas arra, hogy a vizsgázók rangsorolása megtörténhessen, az előző évek nyilvánosan elérhető eredményei azt igazolják, hogy a nehézség foka éppen ennek a célnak megfelelő. A vizsgákra való tanulói felkészülést segíti, hogy az Oktatási Hivatal honlapján elérhető az összes korábbi feladatsor a javítókulcsokkal együtt.


Legutóbbi bejegyzések