avatar
A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok magyarországi eseménysorozata

admin 191 16th Sep, 2020

Loading Please wait...
To share this paste please copy this url and send to your friends
RAW Paste Data

Hozzászólások

Azonosítás szükséges

You must log in to post a comment.

Belépés
 • admin Avatar
  admin - 7 hónapja
  A Nagy Imrének egykor otthont adó Bauhaus épületben ma a mártír miniszterelnök életútját és az 1956-os forradalom eseményeit bemutató emlékház működik. A házat és kiállítását János Katalin, Nagy Imre unokája mutatja be. A családi fotókkal, személyes tárgyakkal színesített tárlatvezetés során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a politikus Nagy Imre és a magánember családi körben eltöltött mindennapjaiba. A program elején Fodor Fanni ismerteti a villa történetét és lakóinak sorsát. A program kötetlen beszélgetéssel zárul az épület festői panorámájú teraszán.


 • admin Avatar
  admin - 7 hónapja
  A szeptember 19-i szakvezetés keretében a Nagyerdei Kultúrpark állatkerti anekdotákkal és az újabb épületek építészeti bemutatásával szeretne hozzájárulni az épített és természeti örökségünk bemutatását elősegítő kezdeményezéshez.


 • admin Avatar
  admin - 7 hónapja
  A Kulturális Örökség Napjai keretében megismerkedhetnek az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjával. Az ünnepélyes könyv-örökbefogadás keretében köszöntőt mond nagyvonalú adományozónk, Pascale Andréani, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete. Az ünnepségen bemutatásra kerül muzeális állományunk örökbefogadott kötete (Étienne Du Perac: I vestigidell’ antichitta di Roma, 1575) is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


 • admin Avatar
  admin - 7 hónapja
  Vajon szerette a citromtortát a Károlyi palota építésze? Mivel múlatja napjait egy betűgyűjtő galamb? Hol rendezi rejtett kiállításait a relikviatár kedvenc vakondja, K. Dezső? Milyen titkokra bukkanhat a Pilvax kávéházban egy Petőfi rajongó kiscsikó? A séta során körbejárjuk a Károlyi grófok régi lakhelyét és bekukkantunk a múzeum kulisszái mögé, megtornáztatjuk a fantáziánkat és fényt derítünk a Károlyi-palota és a Petőfi Irodalmi Múzeum titkos átjáróira.


 • admin Avatar
  admin - 7 hónapja
  A pontosság bűvöletében – Eötvös Loránd élete és munkássága címmel nyílt kiállításunk célja a fizika izgalmas világának élményközpontú feltárása. A tárlat interaktív eszközök segítségével mutatja be Eötvös Loránd sokoldalú személyiségét, tudományos és tanári tevékenységét, illetve műszereit.


Legutóbbi bejegyzések